ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ, ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ

Προχθές βραδάκι κατά τις 11.30 μ.μ το μάτι μου πέφτει στο εορτολόγιο και σε αυτούς που γιορτάζουν. Διαβάζω "Σήμερα γιορτάζει ο Παντελής". Επ! γιορτάζει ο Παντελής Καναράκης, ο αγαπημένοςμας φίλος. Τι σύμπτωση ή και συγκυρία σκέφτομαι, μια και τελευταία στον Πολιτιστικό τον αναφέραμε τόσες φορές με πολύ αγάπη, του κάναμε αφιερώματα στο site μας και ακόμη ήταν η πρώτη φορά που πρόσεχα αυτή τη γιορτή. Τι κρίμα σκέφτομαι που έχουμε χαθεί τόσα χρόνια. Πόσο θα ήθελα να του στείλω ευχές. Πάω στο Facebook για να ρίξω μια ματιά. Τον βρίσκω. Του στέλνω ένα mail με τις πιο θερμές μας ευχές. Η ώρα ήδη έχει περάσει πολύ. Την επομένη το βραδάκι  ανοίγοντας το  facebook του συλλόγου, λαμβάνω ένα μήνυμα  από τον Παντελή. Ένα μήνυμα απορίας μια και βλέποντας Τερπνή, του κέντρισε το ενδιαφέρον και ήθελε να μάθει ποιος του έστειλε τις ευχές την προηγούμενη ημέρα και αν τον γνώριζε. Το έχουμε πει ότι η Τερπνή είναι και ο τόπος καταγωγής του αγαπημένου μας ηθοποιού. Ξεκινούμε μια μεγάλη συνομιλία μέχρι αργά, όπου έρχονται στο νου και των δυο μας υπέροχες, ξένοιαστες νεανικές στιγμές, όταν καταφέραμε μετά από πολλές δυσκολίες να στήσουμε μια θεατρική παράσταση ,για την οποία σας μιλήσαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις. Νεαρός ηθοποιός ο Παντελής Καναράκης που μόλις ξεκινούσε, εμείς μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι που εκτός από τη συμμετοχή μας στο χορευτικό, θέλαμε να κάνουμε και άλλα πράγματα. Πόση προετοιμασία, πόσα τηλεφωνήματα. Θυμάμαι μόλις γύριζα στο σπίτι από τις θεατρικές μας πρόβες χτυπούσε το τηλέφωνο. Ο Παντελής. Βλέπετε δεν μπορούσαμε να τα πούμε την ώρα της πρόβας γιατί υπήρχε δουλειά. Γινόταν σκληρές πρόβες. Μπορούσαμε από το τηλέφωνο με ησυχία να πούμε τις σκέψεις, τα σχέδια, τα παράπονά μας και να προγραμματίσουμε πράγματα για την επόμενη πρόβα. Υπήρξαν πολλά εμπόδια αλλά ξεπεράστηκαν με επιτυχία. Καταφέραμε στο τέλος όταν δόθηκε η παράσταση στην αίθουσαης της ΧΑΝΘεσσαλονίκης, να παίξουμε μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό και μια κατάμεστη αίθουσα με Τερπνιώτες και φίλους. Ο Παντελής ήταν ο σκηνοθέτης, έχοντας να κάνει με εμάς, δηλ με παιδιά που είχαν άγνοια του αντικειμένου, είχαν όμως διάθεση να κάνουν κάτι καλό. Και έγινε όντως μια υπέροχη παράσταση, με δεκάδες θεατές και τον Παντελή να παίζει και να σκηνοθετεί την επιθεώρηση, όπου ομολογουμένως ο ίδιος έκλεψε την παράσταση. Βλέπετε το είχε το αστέρι και έλαμπε από τότε. Κοντά σε αυτόν νοιώσαμε και εμείς υπέροχα. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει ένας θεατής, ήλθαμε στη ΧΑΝΘ χωρίς να ξέρουμε τι θα βλέπαμε και απολαύσαμε ένα υπέροχο θέαμα που μας άφησε άφωνους.  Είναι πολύ κρίμα που τότε δεν υπήρχαν κάμερες , τουλάχιστον ευρέως και δεν μαγνητοσκοπήθηκε η παράσταση. Κρίμα. Πόσα όμορφα θα ήταν να τα βλέπαμε αυτά τώρα. Πανέμορφες στιγμές, με νεανική φλόγα για δημιουργία, που τις θυμόμαστε με πολύ αγάπη και νοσταλγία. Ήταν μια τέλεια εμπειρία και τη χρωστάμε στον Παντελή Καναράκη, τον ηθοποιό που σήμερα έχει στο ενεργητικό του, συμμετοχές σε μουσικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραστάσεις που έγραψαν ιστορία.
Κλείνοντας την επικοινωνία με τον αγαπημένο φίλο Παντελή συμφωνήσαμε μόλις του το επιτρέψουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις να έλθει στην Τερπνή να τα πούμε. Υπάρχουν δύο διαστήματα που κατεβαίνει για λίγο στη Θεσσαλονίκη και τότε σίγουρα θα τον περιμένουμε με πολύ πολύ αγάπη να τον δούμε από κοντά. Άλλωστε εκτός από εμάς τους παλιούς του φίλους, τον περιμένουν στην Τερπνή και θαυμαστές του που θα ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά.  
Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε ένα φίλο, ένα συμπατριώτη, να έχει φτάσει τόσο ψηλά, να διαπρέπει και ταυτόχρονα μετά τόσα χρόνια να έχει μείνει αυτός ο γλυκός, ζεστός, άμεσος, υπέροχος Παντελής που γνωρίσαμε στα πρώτα του βήματα. Ένα θέλουμε να ξέρει. Ήταν, παραμένει και θα είναι για πάντα μέσα στην καρδιά μας.
Δ.Γ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr