ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ, ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Πάρος λοιπόν. Ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων με απίστευτες ομορφιές. Πρωτεύουσα η Παροικιά με τα χαρακτηριστικά στενά νησιώτικα σοκάκια και τα μαγαζιά με τα είδη λαϊκής τέχνης.
Δαντελωτές ατέλειωτες παραλίες, κοσμοπολίτικες νησιώτικες πολιτείες, ορεινοί γραφικοί οικισμοί, αρχαίοι ναοί και ενετικά κάστρα, που μαζί με τις κατάλευκες παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές μαρτυρούν την πλέον των 4.000 ετών ιστορία, που κουβαλάει η Πάρος στα μαρμαρένια σωθικά της.
Ξεκινάμε από τις όμορφες παραλίες της:
Κολυμπήθρες, Πούντα, Νάουσα και πάρα πολλές άλλες που θα βρείτε στην παραπάνω σύνδεσμο
Αξιοθέατα: 
Εκκλησία Παναγίας Εκατοντοπυλιανής. Ένας ναός με 100 πύλες, εξ΄ου και το όνομά του. Μεγάλη η ιστορία του. Αρχαιολογικό μουσείο, Ασκληπιείο, Φραγκοκάστελο, Περιβαντολλογικό και πολιτιστικό πάρκο,  κοιλάδα με τις πεταλούδες.
Απέναντι από την Πάρο η αντίπαρος. Πανέμορφη , γραφική.
Ξαναγυρίζοντας στην Πάρο για όσους είστε ή νοιώθετε νέοι punda beach.Η παραλία όπου κτυπά η καρδιά της Πάρου. Αυτό που λέμε πανικός!!!!!
Το βασικό είναι ότι γνωρίσαμε όμορφους ανθρώπους και φέτος, μεταξύ αυτών τη δημοσιογράφο Μιμήκα Τόσιου, την κ. Αντωνία, το Σταμάτη και τόσους άλλους.
Θα μπορούσαμε να σας μιλάμε ημέρες για το πανέμορφο νησί, αντ΄αυτού σας αν το επιθυμείτε δείτε κάποιες φωτογραφίες (αφού ανοίξτε το σύνδεσμο φωτογραφίες, κάντε κλικ στο play στην πρώτη κάτω φωτο και πάνω δεξιά επιλέξτε πλήρη οθόνη) και μετά ακούστε ένα τραγουδάκι του Πάριου που τόσο ύμνησε το αγαπημένο του νησί.Θα μας μείνουν στο νου δυο χαρακτηριστικά του νησιού: οι δυνατοί άνεμοι που φυσάνε πότε πότε και το πολύ μεγάλο ποσοστό νεολαίας που επισκέπτεται το νησί. Όπου και να γυρίσεις τα μάτια σου νέοι άνθρωποι.Και όταν λέμε νέοι εννοούμε από παρέες με παιδιά από 15 ετών και μέχρι 25. Είναι η πλειοψηφία του τουρισμού στην πάρο αυτές οι ηλικίες.
Περάσαμε υπέροχα και ξαναγυρίσαμε πάλι. Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή. Καλές διακοπές σε όσους τις περιμένετε να έλθουν. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη παντού.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr