ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ


Ας πούμε δυο λόγια τώρα για την απάντηση του αντινομάρχη κ. Χρυσανθίδη για τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής.
Κατ' αρχάς ήταν ευγενικό να απαντήσει μια και τελευταία όπως είπαμε απαξιούν οι υπηρεσίες και ειδικότερα το υπουργείο να απαντήσουν σε ερωτήματα ακόμη και των βουλευτών.
Αναφέρει ο κύριος ο αντινομάρχης για την πολύ καλή συνεργασία Εφορείας αρχαιοτήτων και Νομαρχίας. Δυστυχώς τα αποτελέσματα της συνεργασίας δεν τα έχουμε δει μια και 17 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτε για την Τερπνή. Για τις απαλλοτριώσεις βεβαίως δεν είναι κακό που το ανέλαβε ο Δήμος, αντιθέτως είναι πολύ καλό γιατί είναι στο τελικό στάδιο. Άρα δε θα έπρεπε οι απαλλοτριώσεις να είναι σημείο αναφοράς, αντίθετα θα έπρεπε να είναι η διάθεση πιστώσεων για την υλοποίηση σωστικών παρεμβάσεων και έργων ανάδειξης, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να γίνει το λιγότερο επισκέψιμος. Σε κάθε μας αίτημα και διαμαρτυρία η Εφορεία Αρχαιοτήτων μας έλεγε ότι την εμποδίζουν οι απαλλοτριώσεις. 17 χρόνια; Μα αν ήταν τόσο δύσκολο, ο δήμος πως το έλυσε σε λίγους μήνες. Έχει περισσότερα μέσα από τον κρατικό μηχανισμό; Δε νομίζουμε.
Αντινομάρχα επιτρέψτε μας να είναι τόση πλέον η αγανάκτησή μας από την έλευση τόσων ετών χωρίς να γίνει απολύτως τίποτε για τους υπέροχους θησαυρούς στη θέση "Παλιόκαστρο", που θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αντιδράσεις μας δεν ήταν υπερβολικές.
Και φυσικά την ευθύνη για την απραξία τόσων ετών δεν τη ρίχνουμε στη Νομαρχία, αν και περιμέναμε να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις, αλλά στο υπουργείο πολιτισμού και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών.
Τέλος είναι αλήθεια ότι ο Πολιτιστικός Τερπνής έχει συνεργαστεί άριστα εδώ και αρκετά χρόνια με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τύχαμε της υποστήριξής της πλείστες φορές. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Τα παράπονά μας σε σχέση με τη Νομαρχία αφορούν αποκλειστικά τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής στο μέτρο που της αναλογεί.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr