ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΣΟΥΛΙΟΥ

Μία πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση με παραδοσιακά παιχνίδια διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σουλίου το Σάββατο 19 Ιουνίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου. Ο πρόεδρος κ. Τάσος Λιούσας και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου ήταν εκπληκτικά φιλόξενοι και μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Πριν όμως να πούμε δυο λόγια για την εκδήλωση.
Στην αυλή του σχολείου στα πλαίσια της προαναφερθείσας εκδήλωσης για την αναβίωση παλιών Παιχνιδιών, σε μια γωνιά τα παιδιά δημιουργούσαν όμορφες ζωγραφιές, σε άλλο σημείο παιδιά σε τραπέζια έπαιζαν σε ομάδες σκάκι, αλλού υπήρχαν επιτραπέζια παλιά παιχνίδια όπως τριάρα, εννιάρα. εντεκάρα. Στο κέντρο της αυλής παίζονταν όμορφα, παλιά παραδοσικά παιχνίδια από τον Πολιτιστικό της Τερπνής και το Σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας. Ο Πολιτιστικός Τερπνής παρουσίασε το τσιλίκι τσουμάκι, στεφανάκι, καμάρα και πιθαμές που ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους.  Όλα άρεσαν πολύ, αλλά αυτό που ενθουσίασε ιδιαίτερα ήταν οι πιθαμές, που το έπαιξαν τα παιδιά μέχρι και την τελευταία στιγμή που φύγαμε. Πραγματικά ήταν όμορφη εικόνα να βλέπουμε εκτός από τα παιδιά τους μεγάλους, να παίρνουν τα στεφάνια και να τα κυλάνε, λέγοντας πως έχουν να παίξουν αυτό το παιχνίδι από μικρά παιδιά και να το χαίρονται. Η εκδήλωση με τα παιχνίδια ολοκληρώθηκε στις 9.30 μ.μ και ακολούθησε όμορφη νεανική συναυλία.
Όπως είπαμε και στην αρχή, οι άνθρωποι του συλλόγου ήταν πολύ ζεστοί, φιλόξενοι και χαμογελαστοί και τους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Όπως διαπιστώσαμε από τη συζήτηση που είχαμε μαζί τους ο σύλλογος του Ν. Σουλίου έχει μεγάλη δραστηριότητα και το κυριότερο πολύ μεγάλη διάθεση για προσφορά. Υπέροχο και ελπιδοφόρο αυτό. Η ιστοσελίδα τους καταπληκτική βρίσκεται στη διεύθυνση www.polsouli.gr ή αν έχετε πρόβλημα κάντε κλικ ΕΔΩ
Θεωρούμε ότι κάναμε πολύ καλούς φίλους στο Ν. Σούλι και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και ανταλαγή επισκέψεων των συλλόγων μας.
Ευχαριστούμε τους Αφους Δρουμπλή που πρόσφεραν τα υλικά των παιχνιδιών, τον κ. Παπαγεωργίου Γιώργο που τα κατασκεύασε και τον κ. Ανδρέα Τουλάκη που επιμελήθηκε τις λεπτομέρειες. Ακόμη τον κ. Χρήστο Αγγελάκη, κ. Δήμητρα Σκαρλάτου και κ. Χρήστο Τουλάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ Η ΚΑΙ ΕΔΩ.
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr