Συνεχές τρέξιμο για να αποδείξουμε και να πείσουμε τις υπηρεσίες του Ν.Σερρών ότι η Γη κινείται!!

ΚΑΙ ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

----visaltis----
Παράλειψη ή αδιαφορία διερωτάται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής στο ιστολόγιο του,και αφορά τυχαία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών όπου στην ενότητα αρχαιολογικοί χώροι του Ν.Σερρών απουσιάζει ο αρχαιολογικός χώρος Τερπνής!

Τυχαία; Όχι πιστεύουμε εμείς.Έχουμε αναλύσει και παλιότερα τους λόγους που ο αρχαιολογικός χώρος της Τερπνής υποβαθμίζεται και αποκρύπτεται εσκεμμένα,όχι μόνο στην σελίδα του Δήμου Σερρών,άλλα και σε άλλους καταλόγους του νομού.Γιατί τι άλλο να πιστέψουμε όταν ο χώρος αυτός έχει χαρακτηριστεί σαν ο δεύτερος σημαντικότερος στον Ν.Σερρών με μόνο 3 μήνες ανασκαφές(Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα),όταν έχει πάρει τεράστια δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα κυρίως μέσω του διαδυκτίου, άλλα και από τον τοπικό τύπο και τηλεοπτικά κανάλια,και ενώ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αρχαιολογικός χώρος στον νομό που έχει απασχολήσει επανειλημμένα με ερωτήσεις ακόμα και Αθηναίων Βουλευτών την Βουλή!

Παρ' όλα αυτά ο χώρος για τους διαχειριστές της σελίδας και τις υπηρεσίες του νομού είναι ανύπαρκτος.Το πιστεύεται; Μετά την άμεση αντίδραση και διαμαρτυρία της Προέδρου του Πολ.Συλ.Τερπνής υπήρξε αποκατάσταση.

Φυσικά όμως όλα αυτά ξεκινούν από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών που για δικούς της λόγους προσπαθεί να υποβαθμίζει συνεχώς τον χώρο.Η ΚΗ' Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών αδιαφορεί συνεχώς για τους πραγματικούς αρχαίους θησαυρούς του νομού μας που βρίσκονται σε καθεστώς εγκατάλειψης και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, όπως τα πεταμένα αρχαία στον Κουλά(κλίκ εδώ) ή τα σπάνια μνημεία στην Τερπνή(κλίκ εδώ)και αναλώνεται σε ανασκαφές και αναζητήσεις ευρημάτων που κινούνται στα όρια του φαιδρού, χωρίς στοιχεία κατά την δική τους ομολογία και με μόνο γνώμονα "αν τους κάτσει" η ανασκαφή, την προσωπική τους προβολή και υστεροφημία.

Και για του λόγου το αληθές σε ερώτηση με βάση ποια στοιχεία ξεκινούσαν ανασκαφές το καλοκαίρι σε χωριό των Σερρών για την ανεύρεση του τάφου της Ρωξάνης, η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών,κ. Κατερίνα Περιστέρη δήλωσε στο infosseres: «Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μας(!!), παρά μόνο τις ιστορικές πηγές και τα όσα υποστηρίζουν από γενιά σε γενιά οι κάτοικοι της περιοχής, πως στα μέρη τους βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι της συζύγου και του διαδόχου του Μεγάλου Αλεξάνδρου»!!!!!

Δηλαδή κ.Περιστέρη αν στέλναμε και εμείς δύο παππούδες να σας που ότι σύμφωνα με την παράδοση του χωριού, στην Τερπνή είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο να το τεκμηριώνει, θα ξεκινούσατε και στην Τερπνή ανασκαφές;


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ: Καλέ μας φίλε Βισάλτη πόσο δίκιο έχεις και ίσως κάποιος πει που να το βρεις. Η μεγάλη σου όμως επιμονή και οι σταθερές καυστικές σου αναφορές, που σίγουρα ενοχλούν πολλούς, είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποια στιγμή θα αποφέρουν αποτελέσματα.
 Ε! λοιπόν, είμαστε όλοι αποφασισμένοι να επιμείνουμε μέχρι να το βρούμε αυτό το δίκιο μας. Η Τερπνή με τον αρχαιολογικό της χώρος πρέπει να λάβει τη θέση που της αξίζει.
Ήδη αύριο σε ημερίδα στη Νιγρίτα ένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Τερπνής και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 στις 20:30 στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, μεταξύ άλλων θεμάτων θα είναι και η επέκταση του ανασκαφικού έργου και η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων όπως αυτών της Τερπνής και....... με ομιλητή τον σπουδαίο καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη. Το τρίπτυχο των ημερίδων θα κλείσει με ημερίδα αποκλειστικά για τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr