ΟΙ ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ


Ο αγαπημένος μας σύλλογος Γυναικών Τερπνής ετοιμάζεται την Παρασκευή και Σάββατο 26 & 27 Μαρτίου να πραγματοποιήσει το έθιμο της "Λαζαρίνας".
Όπως μας είπε η πρόεδρος κ. Πέγου Ανοιξιά αλλά και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου έχει οργανωθεί όμορφη διημερίδα, ώστε να πάρουμε πληροφορίες για το έθιμο από παλιά μέχρι σήμερα, να γνωρίσουμε τα τραγούδια που τραγουδούσαν στην Τερπνή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αναπαράσταση ντυσίματος με όλες τις λεπτομέρειες της φορεσιάς της Λαζαρίνας και γύρισμα σε όλο το χωριό για να τραγουδήσουν και να χορέψουν τα παιδάκια σε όλα τα σπίτια τη Λαζαρίνα.
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 (Κοινότητα Τερπνής)

18:00 Προσέλευση προσκεκλημένωνΧαιρετισμοί
18:30 Εισήγηση της κας Αγγελικής Ευαγγελούδη (Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) με θέμα : «Οι Λαζαρίνες, ένα κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης, ένα έθιμο ζωντανό στην εποχή μας »
19:00 Αμφίεση της Λαζαρίνας από τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Τερπνής


Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

11:00 Κορίτσια του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Τερπνής τραγουδούν Λαζαριανά τραγούδια στους δρόμους και από σπίτι σε σπίτι του χωριού ντυμένα Λαζαρίνες.
12:00 Προσέλευση και υποδοχή στην πλατεία του χωριού των παιδιών τραγουδώντας το Λάζαρο σε παραλλαγές της περιοχής Βισαλτίας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ εύχεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής, ο οποίος φυσικά θα βοηθήσει σε ότι χρειαστεί.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr