ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ

Τέλος να σας δείξουμε το απόσπασμα που μίλησε ο Πολιτιστικός για τα αρχαία Τερπνής, όσο μας άφησαν, γιατί και χρόνο δε μας έδιναν και οι διακοπές σε αυτά που ακούγονταν ήταν ατέλειωτες, μια και σίγουρα δεν αρέσει να ξεκινάει κάποιος λέγοντας "τόσα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα". Σε κάποια στιγμή εκρήγνυται με αυτά που λέει η αρχαιολόγος και ο τ. δήμαρχος κ. Βλαδίκας, που μιλάει σε έντονους τόνους. Δεν μπορέσαμε επ' ουδενί να πούμε αυτά που θέλαμε. Ειπώθηκαν όλα στην αρχαιολόγο κ. Περιστέρη όταν μας πλησίασε για να μας πει ότι αδίκως είχαμε τέτοια επιθετικότητα στο πρόσωπό της, ότι αυτή μόλις το 2004 ανέλαβε και ότι θέλει να μας βοηθήσει. Η απάντηση ήταν απλή. Από το 2004 έως το 2010 τα χρόνια δεν είναι λίγα, εμείς δεν πρόκειται να ησυχάσουμε και θα περιμένουμε για τη βοήθεια που μας μιλούσε.Δε θα ησυχάσουμε όλοι οι Τερπνιώτες ούτε λεπτό. Ειπώθηκαν στη συνομιλία και άλλα πολλά σχετικά με το τι έγινε και τι δεν έγινε τόσα χρόνια.
Συνεχίζοντας να πούμε ότι πήρε το λόγο ο πρ. του συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, που τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει ο χώρος επισκέψιμος και κατέθεσε πρακτικά ημερίδας που έγινε για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου, χωρίς φυσικά να έχει και αυτός το χρόνο να πει αυτά που ήθελε..
Φαίνεται αναγκαίο να ξανασυναντηθεί η τοπική εξουσία με τους φορείς και όλους τους Τερπνιώτες για να καθοριστεί η ακριβής γραμμή αυτών που θα προτάσονται σε σχέση με τα αρχαία. Σίγουρα πρέπει να γίνει ο χώρος επισκέψιμος, αλλά η κύρια απαίτησή μας πρέπει να είναι η συνέχιση των ανασκαφών.



Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr