Θ’ Μαθητιάδα, η συνάντηση των πολιτισμών

Με κεντρικό σύνθημα '’Θ’ Μαθητιάδα, η συνάντηση των πολιτισμών’’ ξεκίνησαν οι πυρετώδεις διεργασίες για τη διοργάνωση της φετινής Θ’ Μαθητιάδας που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 12 Μαΐου στην Πρώτη, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).
Ελληνόπουλα ηλικίας 12 -15 ετών, από 52 νομούς της Ελλάδας και εξήντα χώρες του εξωτερικού, θα μοιραστούν τις κοινές ανησυχίες τους για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, μέσα από βιωματικές δράσεις, της Μαθητιάδας.
Η φετινή Θ’ Πανελλήνια Μαθητιάδα, που θεωρείται άξια, προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των 34 Ολυμπιακών αθλημάτων (138 τελικοί αγωνισμάτων) σε 23 αγωνιστικούς χώρους. Παράλληλα με τους αθλητικούς αγώνες, διοργανώνονται 44 πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιστημονικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και 24 δράσεις των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ δίνεται η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας μαθητών και θεατών σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς παράλληλα με τους αγώνες διεξάγονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Το σημαντικό στη διοργάνωση είναι ότι οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να είναι αθλητές, ώστε να βιώσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή απαλλαγμένοι από το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.
Οι παραολυμπιακές δράσεις της Θ’ Μαθητιάδας παρουσιάστηκαν στις 3 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη συμμετοχή της χώρας μας στους Χειμερινούς Παραολυμιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, στην αίθουσα συνεντεύξεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
Εξάλλου, σάρκα και οστά παίρνει το όραμα της Μαθητιάδας να βρίσκεται ενεργά σε κάθε νομό της Ελλάδας και του απόδημου Ελληνισμό στην υφήλιο .
Ήδη εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26/3, το γραφείο της Μαθητιάδας στην Κατερίνη μετά από την παρότρυνση και την προσφορά του δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ενώ μέσα στον Απρίλιο εγκαινιάζονται τα γραφεία της Μαθητιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Κωνσταντινούπολη.
Με όχημα τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, η ‘’Πανελλήνια Μαθητιάδα’’, ως κατά βάση εκπαιδευτικό γεγονός, επιδιώκει να διευρύνει κάθε πτυχή της προσωπικότητας των αυριανών πολιτών, βασιζόμενη στις αξίες του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού
Η φιλοξενία και η διατροφή των συμμετεχόντων σχολείων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Πανελλήνια Μαθητιάδα, σε κατασκηνώσεις που βρίσκονται στη γύρω περιοχή και αποτελούν το «Μαθητικό Χωριό», κάτι ανάλογο με το «Ολυμπιακό Χωριό» των Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας θα αρχίσουν την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αχιλλέας Καραμανλής» της Πρώτης Σερρών.
Ο κάθε ένας από τους 52 νομούς της Ελλάδας, αλλά και οι 60 χώρες που συμμετέχουν στη Μαθητιάδα έχουν το δικό τους στεγασμένο εκθεσιακό περίπτερο στις «Γωνιές της Ελλάδας». Βασικός πυλώνας της διοργάνωσης της Μαθητιάδας είναι οι εθελοντές που στηρίζουν και διεκπεραιώνουν με τις φιλότιμες προσπάθειές τους την όλη αθλητική διοργάνωση.
Aπό  infoserres
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr