«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ κ. Π. ΘΕΜΕΛΗ

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Εκδήλωση με τον Πέτρο Θέμελη, καθηγητή Αρχαιολογίας

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση άμεσου ενδιαφέροντος για τα Αρχαιολογικά θέματα του νομού μας οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών σε συνεργασία με την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων τη ΝΕΠΟΣ και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.
Η εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση Αρχαιολογικών Χώρων και Πολίτες» και ομιλητή τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 στις 20:30 στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
Βασικός σκοπός είναι ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία και ανάδειξη των Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων.

Μερικά από τα σημαντικά αρχαιολογικά ζητήματα που ενδιαφέρουν το Νομό Σερρών είναι η ανασκαφή του Αρχαίου Θεάτρου Αμφίπολης, η ενοποίηση των αρχείων και συλλογών των αρχαιολογικών ευρημάτων του Νομού, η επέκταση του αρχαιολογικού Μουσείου της Αμφίπολης, η δημιουργία νέου αρχαιολογικού Μουσείου των Σερρών, η δημιουργία του Αρχαιολογικού περιβαλλοντικού πάρκου της Αμφίπολης, η επέκταση του ανασκαφικού έργου και η ανάδειξη και άλλων αρχαιολογικών χώρων όπως αυτών της Τερπνής, του Νέου Σκοπού, της Ζίχνης αλλά και η διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη του Βυζαντινού Τείχους και της Ακρόπολης των Σερρών, των Οθωμανικών Μνημείων κ.ά.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος της κίνησης πολιτών «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου Γιώργος Κουρουπός Μουσικός, Χρήστος Λάζος Συγγραφέας και Κλεοπάτρα Δίγκα Εικαστικός.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr