ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!

15-3-2010:Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το θέμα και της επιμονής πολλών φίλων που στέλνουν mail να μείνει το θέμα στην επικαιρότητα, επαναφέρουμε την ανάρτηση και για τη σημερινή ημέρα. Άγνοια, αδιαφορία, κακή εκτίμηση; Μήπως δε φταίει μόνο ο άνθρωπος που έκοψε τα δένδρα; Γιατί δεν ενημέρωσε η υπηρεσία του δασαρχείου, που έδωσε την άδεια αν και δεν είχαν υποχρέωση βέβαια, έτσι από ευαισθησία για το περιβάλλον, το δήμο ή το τοπικό διαμέρισμα της Τερπνής, ώστε να βρισκόταν κάποια λύση και να είχε αποφευχθεί η οικολογολική καταστροφή της κοπής των 16 δένδρων; Δεν πρέπει να μένουμε και να καλυπτόμαστε αδιάφορα πίσω από τη νομιμότητα. Ας επιδείξουμε λίγη ευαισθησία και ας προστατέψουμε τα πλέον των 60 δένδρων που βρίσκονται στο ιδιόκτητο τεμάχιο του Τερπνιώτη. 
Μετά λύπης μας σας λέμε ότι σήμερα συνεχίζουν να κόβονται δένδρα μετά τη χτεσινή βίαιαη διακοπή και ούτε οι αρχές ούτε κανείς μας, μπορεί να το σταματήσει. Λυπηρό όταν κάθε χρόνο προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας να λάβουν μέρος στην αναδάσωση, να σπείρουν ένα δεντράκι και να αναλάβουν να το φροντίζουν όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 
14-3-2010: Και ενώ ήμασταν ακόμη στη μαραθώνια ημερίδα της Νιγρίτας (θα σας μιλήσουμε εκτενώς γι' αυτήν) που κράτησε 4 ώρες, ακριβώς στο τέλος της στις 3 μ.μ λάβαμε ένα τηλεφώνημα από το δραστήριο και άγρυπνο φρουρό για την Τερπνή τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Χαραλαμπίδη. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Κάποιοι επάνω στα Πεύκα, στα χιλιόδενδρα έκοβαν δένδρα. Μα πως ήταν δυνατόν να συνέβαινε αυτό; Κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε έστω και ένα δένδρο εκεί, ποιος έκοβε πεύκα; Φυσικά πήγαμε αμέσως. Μιλάμε για το χώρο και το δρόμο που περνάει πάνω από τα χιλιόδενδρα, ακριβώς απέναντι από ένα εκκλησάκι που υπάρχει εκεί. Μιλάμε για χωράφι που είναι ενωμένο με τα πεύκα και ο χώρος δείχνει να είναι ενιαίος. Ήδη βρισκόταν εκεί εκτός του Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, το δασαρχείο Νιγρίτας, ο πρόεδρος του Τ.Δ Τερπνής κ. Μπάγκαλας Δημήτρης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Τότας και Τζεβελέκης και αρκετοί Τερπνιώτες. Τι είχε συμβεί λοιπόν; Κάποιοι αγνοώντας την αγωνία όλων μας για το οξυγόνο που συνεχώς λιγοστεύει και στηρίζοντας την ενέργειά τους σε κάποιο τίτλο διανομής χωραφιών του 1937, αποφάσισαν και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν πήγαν και να αρχίσουν να κόβουν πεύκα. Ήδη όταν πήγε ο αντιδήμαρχος ακούγοντας το θόρυβο από το πριόνι, που για καλή μας τύχη μένει σχετικά κοντά, είχαν καταστραφεί και κοπεί 16 δένδρα. Φυσικά αμέσως τους σταμάτησε και ζήτησε την άδεια με την οποία κόβονταν τα δέντρα. Του είπαν ότι το χωράφι ήταν ιδιοκτησία μετά τη διανομή του 1937

και επομένως μπορούσαν να κάνουν ότι θέλουν. Η απάντηση δόθηκε αμέσως και από τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της Τερπνής. Γιατί δεν ενημερώθηκε κανείς πριν γίνει αυτή η ενέργεια και αν είναι όλα μετά από έλεγχο όπως τα έλεγαν, ο Δήμος αλλά και η ίδια η Κοινότητα Τερπνής θα αντάλλασε το χωράφι με άλλο, ούτως ώστε να μην επέλθει η καταστροφή που βλέπαμε. Και όχι μόνο τόσα μέτρα, αλλά και τα διπλά θα τους δινότανε δήλωσε ο αντιδήμαρχος αρκεί να μην κοβόταν ούτε ένα δένδρο. Συμφώνησε απόλυτα και ο πρόεδρός μας. Αρκεί να μη γινόταν η ζημιά. Αλλά όπως μας είπαν οι άνθρωποι του δασαρχείου η ζημιά είχε γίνει και ήταν και ανεπανόρθωτη. Καταλαβαίνετε την απογοήτευσή μας αλλά και το μεγάλο εκνευρισμό που επικράτησε. Οι ιδιοκτήτες αποχώρησαν φυσικά και έμεινε αύριο κιόλας να ελεγχθούν οι τίτλοι και οι άδειες. Ας μείνουμε στην απλή καταγραφή του ιδιαίτερα δυσάρεστου γεγονότος,εμείς θα μείνουμε κοντά στο θέμα και θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις που θα προκύψουν.


Όμως όποιες και να είναι, ας μην ξεχνάμε ότι οι πνεύμονες οξυγόνου που μας απέμειναν είναι ελάχιστοι. Ας μην καταστρέφουμε ότι ομορφότερο έχουμε, ας προφυλάξουμε το υπέροχο πευκοδάσος που είναι εκεί από το 1937 από την εποχή του Μεταξά που σπάρθηκαν αυτά τα δένδρα, ας είμαστε οι ίδιοι πλέον ευαισθητοποιημένοι και ας μην εξαρτώνται τέτοια θέματα από την επαγρύπνηση ενός ευαίσθητου αντιδημάρχου του κ. Χαραλαμπίδη, που ξαναλέμε σαν άγρυπνος φρουρός ευτυχώς πρόλαβε την ολική καταστροφή που σε μερικές ώρες θα ολοκληρωνόταν. Περιμένουμε τις εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr