ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


To δημοσίευνα του φιλικού και πολύ δραστήριου συλλόγου του Στειρίου Βοιωτίας μας τράβηξε το ενδιαφέρον. Δέστε πρωταρχικά τι δημοσίευσαν:
Επιεικώς απαράδεκτα.. και ανιστόρητα είναι τα γραφόμενα στις πληροφορίες που έχει τοποθετήσει στην Μονή του Οσίου Λουκά του Στειργιώτη ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και το θάψιμο του χωριού μας.
Για να καταλάβετε η αναφορά είναι για μοναστήρι που είναι στο χωριό Στείρι, ενώ όποιος διαβάσει τις επιγραφές θα ψάξει να το βρει αλλού, στο Δίστομο.Η αλήθεια είναι ότι τα ιστορικά κτίρια, τα μοναστήρια, οι αρχαιολογικοί χώροι χαρακτηρίζουν κάθε τόπο και είναι συνυφασμένα με την ιστορία του και φυσικά οι κάτοικοι αυτών των τόπων είναι περήφανοι για αυτή την πολιτιστική τους κληρονομιά.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ένα επίσημος οργανισμός, όπως είναι ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, να κάνει αυτό το λάθος και να παραπέμπει τους αναγνώστες σε άλλο μέρος είτε γιατί είναι μεγαλύτερο, είτε γιατί είναι η πρωτεύουσα του Δήμου. Ας αφήσουμε κάθε τόπο να έχει τη δική του ιστορία και να καμαρώνουν οι κάτοικοί του γι' αυτήν αδιαπραγμάτευτα. Άλλωστε όπως διαβάσαμε στις επιγραφές γίνεται αναφορά σε ένα σωρό εκδηλώσεις της περιοχής και για το Στείρι τίποτα απολύτως. Και σας βεβαιώνουμε ότι έχει πάρα πολλές όλο το χρόνο.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr