ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2010

Θα σας πούμε σιγά σιγά το χρονικό της εκδήλωσης "IEΡΑΡΧΕΙΑ 2010" και θα σας δείξουμε όπως πάντα και βίντεο από τη υπέροχη βραδιά παραδοσιακού τραγουδιού.
Δείτε παρακάτω ένα μέρος των φωτογραφιών.



Πραγματοποιήθηκαν για 6η χρονιά τα "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2010" στις 29 Ιανουαρίου 2010. Φέτος λόγω έλλειψης του χώρου εκδηλώσεων δηλ του κτιρίου του Π. Νηπιαγωγείου, οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν σε μία ημέρα στο κοινοτικό μέγαρο του Δ.Δ Τερπνής, ενώ το εορταστικό διήμερο του πανηγυρισμού της εκκλησίας τίμησαν βουλευτές και μέλη της τοπικής εξουσίας. Υπήρξε συντονισμός για μια ημερίδα για τα αρχαία Τερπνής στα πλαίσια των "ΙΕΡΑΡΧΕΙΩΝ 2010", αλλά τελικά προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί σε ένα περίπου μήνα προκειμένου να οργανωθεί όπως πρέπει, ούτως ώστε να αποκομισθούν από αυτήν το δυνατόν τα θετικότερα αποτελέσματα.
Στη βραδιά παραδοσιακού τραγουδιού παραβρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος πατέρας Αυγουστίνος, ο πατέρας Παναγιώτης Δήμου, η δήμαρχος κ. Μήκα, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Χατζηχαριστός, ο πρόεδρος Δ.Δ Τερπνής κ. Μπάγκαλας Δημήτριος, ο αντιδ. κ. Χαραλαμπίδης, οι τ. αντιδήμαρχοι κ. Ψαρράς, κ. Χριστοδούλου, κ. Αγγελάκης, ο τ. δήμαρχος κ. Δάπης, ο κ. Αναστασιάδης, ο πρ. του Ορειβατικού συλλόγου Νιγρίτας κ. Κουτούπας Άγγελος, ο τ. πρόεδρ. του Σ.Τ.Θ κ.Δρούγγος Χρήστος, η πρ. του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Πέγου Ανοιξιά, ο πρ. της Ασπίδας κ. Τουλάκης Χρήστος, ο πρόεδ. του συλ. Γονέων Δημοτικού κ. Τερζάκης Αναστάσιος και πολύ παραδοσιακοί τραγουδιστές.
Αφιλοκερδώς προσέφεραν τις μουσικές τους υπηρεσίες ο κ.Παναγιώτης Ζαρίμπας, κ. Νίκος Χρ. Τζιάνης και η ορχήστρα "9/8".
Υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσαν τερπνιώτες με υπέροχες φωνές και η χορωδία του Πολιτιστικού με χοράρχη τον κ. Νίκο Γ.Τζιάνη.
Εκτός της αναφοράς για το νέο Πολιτιστικό κέντρο παρουσιάστηκαν και οι εξελίξεις που υπάρχουν για τα αρχαία Τερπνής, μια και μετά το ερώτημα του βουλευτή κ. Πολατίδη υπάρχει δεύτερη απάντηση, αυτή τη φορά από το νέο υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο και μάλιστα πανομοιότυπη με την πρώτη απάντηση που είχε στείλει ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού κ. Σαμαράς. Η δήμαρχος κ. Μήκα εξέθεσε τις εξελίξεις που υπάρχουν σε αυτό το θέμα μια και λύθηκε από το δήμο το θέμα των τελευταίων απαλλοτριώσεων στον αρχαιολογικό χώρο και γίνεται προσπάθεια επικοινωνίας με το γραφείο του υπουργού Πολιτισμού .
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, ο Δήμος Νιγρίτας και η βιομηχανία FIBRAN-Δημ. Αναστασιάδης Α.Ε τους οποίους και ευχαριστούμε.
Ευχαριστούμε ακόμη:
Τη δήμαρχο κ. Μήκα για τη βοήθεια, τον αντιδ. κ. Χαραλαμπίδη που φρόντισε όλη η Τερπνή αν και μέσα στα χιόνια να είναι ολοκάθαρη, τον πρόεδρο κ. Μπάγκαλα για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Κοινοτικού μεγάρου Τερπνής, τον κ. Χριστοδούλου για τη συνεργασία, τον πατέρα Αυγουστίνο για τη βοήθεια και τον κ. Αναστασιάδη για την ενίσχυση.
Τη νομαρχιακή σύμβουλο κ. Ρακιτζή Τιμοθέα.
Τον κ. Καρούση Γεώργιο (Παγοτροφείο EVEREST)
Το αρτοποιείο του κ. Κοντού Κων/νου.
Την κ. Βλαχοδήμου Φωτεινή, κ. Μπέλλα Ελένη και κ. Τουλάκη Χρήστο, .
Τον μουσικό και πρόεδρο του Π.Π.Κ Νιγρίτας κ. Ζαρίμπα Παναγιώτη.
Τον κ. Τζιάνη Χρ. Νίκο για την προσφορά ηχητικών μηχανημάτων.
Την ορχήστρα "9/8": Ηλία Μισχόπουλο, Χρήστο Νασιό, Σάκη Μιχαλάκο και Δημήτρη Τζένο.
Τους παραδοσιακούς τραγουδιστές κ. Γιαχοντούδη Χρήστο, Τζιάνη Νικόλαο, Διαμαντή Οδυσσέα, Μαυρουδή Γεώργιο, Ματάνη Ευάγγελο, Σοφτά Αθανάσιο, Νταντζή Παναγιώτη, Σπυρούδη Κων/νο, Σταμούλη Παναγιώτη.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με την ευχή τον Ιανουάριο του 2011 οι εκδηλώσεις μας να πραγματοποιηθούν στο νέο πολιτιστικό μας κέντρο και σύντομα να έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr