Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ "ΠΑΣΙΑΣ"


Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της Τερπνής ήταν ο Βασίλης Μηλίκος, ο γνωστός στην Τερπνή και σε όλη την περιοχή ως "Πασιάς". Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα πανηγύρια και κυρίως με την πάλη. Γνωστός σε όλους τους λεγόμενους πανηγυρτζήδες, αλλά κυρίως στους παλαιστές που τον είχαν σαν πατέρα τους.
Εξέδιδε περιοδικά μια εφημερίδα, όπου έγραφε τα νέα για τα πανηγύρια και τους παλαιστές της Νιγρίτας , του Σοχού και όλου του νομού. Ασχολούνταν με τα πολιτιστικά δρώμενα μέχρι και την τελευταία στιγμή, που τον πρόδωσε η καρδιά του. Με το μπαστουνάκι του πήγαινε κάθε μέρα στο ΚΑΠΗ και μόλις μας συναντούσε, άρχιζε το "μουχαμπέτι" για αυτά που ήθελε ακόμη να κάνει. Μας ζητούσε να καταγράψουμε αυτά που έζησε τόσα χρόνια και του είχαμε υποσχεθεί να τον επισκεφτούμε και να καταγράψουμε τα στοιχεία που είχε, μερικά μοναδικά που ίσως μόνο αυτός ήξερε. Δυστυχώς η υγεία του λόγω της καρδιάς του επιδεινώθηκε ξαφνικά και γρήγορα, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση για να του κάνουμε το αφιέρωμα, αφήνοντας αιφνιδιαστικά τον μάταιο αυτό κόσμο σε ηλικία 74 ετών. Στο τελευταίο του ταξίδι τον συνόδευσαν πολλοί από τα αγαπημένα του παιδιά , οι παλαιστές, που έκαναν τους πρώτους τους αγώνες κάτω από το βλέμμα και τις οδηγίες του και πάρα πολύς κόσμος.
"Πασιά", κυρ Βασίλη το αφιέρωμα που σου είχαμε υποσχεθεί θα το κάνουμε όχι μόνο γιατί σου το υποσχεθήκαμε, αλλά γιατί το αξίζουν άνθρωποι σαν εσένα που υπηρέτησαν την παράδοση με τόσο πάθος, μέχρι και την τελευταία τους στιγμή
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr