ΠΕΥΚΑ ΤΕΡΠΝΗΣ - ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ





ΩΡΑ 1 μ.μ.

Θα αφήσουμε να δείτε για κάποιες ώρες τις εικόνες και αργότερα θα μιλήσουμε για να πούμε κάποια πράγματα. Εδώ οι Βούλγαροι εργάτες της Τερπνής έτρωγαν, έπιναν και κοιμόταν.

ΔΕΙΤΕ όλες τις φωτογραφίες που τραβήξαμε εδώ


Πριν λίγο καιρό ξανασχοληθήκαμε με τους μετανάστες στα Πεύκα. Και να πάλι που το θέμα έρχεται στο προσκήνιο.
ΩΡΑ 6.30 μ.μ

Τώρα ας πούμε δυο λόγια

Tέλος να ευχαριστήσουμε τη δημοσιογράφο Βούλα Αγκαθά παρούσα όπως πάντα έτσι και σήμερα, για να καταγράψει το αποκρουστικό σκηνικό για το Δίκτυο και την εφημερίδα Σερραϊκό Θάρρος.

Ένα απίστευτο και δυστυχώς θλιβερό θέαμα μας συγκλόνισε σήμερα πάνω στα πεύκα της Τερπνής. Και να φανταστεί κανείς ότι τα «Πεύκα» είναι από τα μέρη που καμαρώνουμε στην Τερπνή. Ένα θέρετρο που τους καλοκαιρινούς μήνες ανεβαίνουμε για να δροσιστούμε. Ένα υπέροχο πευκοδάσος. Και τι αντικρίσαμε ανεβαίνοντας; Τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Χαραλαμπίδη με υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας (4 άτομα εκτός ωραρίου) να σβήνουν τις φωτιές. Φωτιές μέσα σε πευκοδάσος. Μα δεν ανησυχεί κανείς; Mάζευαν και καθάριζαν το χώρο μέσα στα πεύκα από την ατέλειωτη βρωμιά και δυσωδία, όπως τον μετέτρεψαν οι Βούλγαροι που διαμένουν εκεί. Τριτοκοσμικές απαράδεκτες συνθήκες είναι ο ηπιότερος χαρακτηρισμός γι’ αυτό που αντικρίσαμε. Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος με την αστυνομία μάζεψαν όλους τους μετανάστες από την πλατεία και τα «Πεύκα». Εκεί όμως που μείναμε άναυδοι ήταν η κατάσταση που επικρατούσε στα πεύκα. Τι είδαμε; Στρώματα κάτω από τον ουρανό, κάτω στο χώμα, σκηνές από νάιλον στην καλύτερη περίπτωση, ανοιχτές μπροστά και πίσω. Εστίες φωτιάς παντού που έκαιγαν ακόμη. Σε μια βρύση που υπήρχε στο χώρο, είχαν σαπούνι και σφουγγάρι για να πλένονται. Και όλα αυτά χειμωνιάτικα. Τίθεται λοιπόν όχι μόνο ένα θέμα διαβίωσης αλλά γενικότερα σοβαρό θέμα υγιεινής. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κατοχύρωση όρων για ποιοτική και ασφαλή εργασία για όλους είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή. Το ξεχάσαμε αυτό; Αδιαφορούμε;
Μήπως πρέπει λίγο να σκεφτούμε όλοι μας; Ναι. Μας χρειάζονται εργάτες για τις εποχικές αγροτικές ανάγκες, για να μαζέψουν τις ελιές μας, και για χίλια δυο άλλα, αλλά μήπως πρέπει πρώτα απ’ όλα να τους εξασφαλίζουμε στέγη και φαγητό τους κακόμοιρους, για να μη ζούνε σαν τα ζώα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης; Δε μπορεί να βιώνουν αυτή την αθλιότητα μέσα στην οποία κινδυνεύουν οι ίδιοι, αλλά και εμείς και τα παιδιά μας. Δε νοιαζόμαστε γι αυτούς; Ας νοιαστούμε για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας που κινδυνεύουν. Γιατί κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων. Οι Βούλγαροι πιθανόν θα κολλήσουν κάποιες αρρώστιες, που κινδυνεύουμε να κολλήσουμε και εμείς, αφού τους έχουμε δίπλα μας στις δουλειές μας και από εμάς να κολλήσουν και τα παιδιά μας. Τι λέτε τώρα πρέπει να νοιαστούμε ή όχι.
Πρέπει ένας αντιδήμαρχος μόνος του να ανησυχεί και να τολμά να παίρνει και το πολιτικό κόστος;
Εμείς τουλάχιστον μόνο να ευχαριστήσουμε έχουμε τον ευαίσθητο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, που φρόντισε με την αστυνομία να καθαρίσει την Τερπνή από αυτή τη φοβερή κατάσταση και κατ’ επέκταση να προστατέψει τους ίδιους τους εργάτες. Ας φροντίσουμε όσοι θέλουμε εργάτες για τα χωράφια μας, να τους εξασφαλίζουμε πρωταρχικά στέγη, φαγητό και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για το δικό μας πρώτα καλό.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr