ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

ΠΑΛΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΕΡΠΝΗΣ
Και ενώ μπαίναμε και ξαναμπαίναμε στα δελτία τύπου της Ιεράς Συνόδου πριν λίγο έκπληπτοι πετάξαμε από χαρά βλέποντας το τελευταίο δελτίο της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος. Σας παραθέτουμε το απόσπασμα που μας ενδιαφέρει:


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

2009

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Σεπτέμβριο

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009, στην τρίτη Συνεδρίασή Της για το μήνα Σεπτέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 153ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

.................(σας τα παραλείπουμε γιατί δεν μας αφορούν)

Ενημερώθηκε από έγγραφη αναφορά του Σεβασμιωτάτου .............................................

Ενέκρινε την ίδρυση Ενορίας στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, υπό την επωνυμία «Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίων Τριών Ιεραρχών Τερπνής Νιγρίτης Σερρών».

Ενέκρινε την δωρεάν παραχώρηση προς .............................................

..............(σας τα παραλείπουμε γιατί δεν μας αφορούν)

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Τί σημαίνει αυτό; Ότι άμεσα πέφτει το παλιό νηπιαγωγείο και ξεκινάει να κτίζεται το νέο τριώροφο πολιτιστικό κέντρο για τις ανάγκες της εκκλησίας, του Πολιτιστικού και όλης της Τερπνής που είχε υποσχεθεί στις εκδηλώσεις "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2006" ο κ. Αναστασιάδης Δημήτριος , τερπνιώτης βιομήχανος. Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω όσους δεν είστε γνώστες του θέματος.
Ο κ. Αναστασιάδης στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Τερπνής "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2006"
στις 29 Ιανουαρίου 2006 στο Π. Νηπιαγωγείο είχε υποσχεθεί να κτίσει τριώροφο πολιτιστικό κέντρο 300 τ.μ ο κάθε όροφος, δαπάνης 500.000 € . Όλα καλά και χαρήκαμε όλοι. Έλα όμως που το κτίριο ήταν σχολικό και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να παραχωρηθεί για να κτιστεί το νέο; Ούτε παραχώρηση, ούτε ανταλλαγή που πρότυνε ο Δήμος δεχόταν η σχολική επιτροπή που είναι αρμόδια για τα σχολικά κτίρια. Άρχισαν οι συζητήσεις, οι προτάσεις που κράτησαν δύο χρόνια. Στα φετινά "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2009" o κ. Αναστασιάδης υποσχέθηκε να δώσει πλέον των 500.000 € γιατί μετά δύο χρόνια δεν αρκούσαν αυτά που είχε υποσχεθεί πριν 2 χρόνια. Η πολυπόθητη λύση που επιτέλους βρέθηκε ήταν να παραχωρηθεί το κτίριο του Π. Νηπιαγωγείου στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, αφού όμως πρώτα από παρεκκλήσιο που ήταν χαρακτηρισμένη η εκκλησία γίνει Ιερός Ναός με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος. Έτσι περιμέναμε εναγωνίως ακόμη ένα χρόνο και σήμερα μετά συνολικά 3 χρόνια επιτέλους το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ψάχνοντας όπως συνηθίζουμε όλο το καλοκαίρι στα δελτία τύπου της Ιεράς Συνόδου, βλέπουμε την πολυπόθητη απόφαση. Η κραυγή χαράς βγήκε αυθόρμητα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Επειδή ακόμη δεν έχει ενημερωθεί επίσημα απολύτως κανείς, αλλά το μαθαίνουν όλοι τώρα. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι εργασίες που χρειάζεται να γίνουν πρωταρχικά από το Δήμο Νιγρίτας και μετά από τη FIBRAN και τον κ. Αναστασιάδη θα προχωρήσουν με ταχείς ρυμούς, έτσι ώστε αν όχι στα επόμενα "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ", αλλά σίγουρα το 2011 να υπάρχει το πολυπόθητο μεγάλο πολιτιστικό κέντρο για την Τερπνή και για το Δήμο ολόκληρο. Ξέρουμε καλά οι Τερπνιώτες πως ότι ξεκινήσει ο κ. Αναστασιάδης γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Μας έχει πει ότι είναι το τελευταίο μεγάλο έργο που θέλει να κάνει στην Τερπνή. Εμείς ευελπιστούμε και ελπίζουμε ότι θα κάνει πολλά ακόμη έργα για τον τόπο που τόσο αγάπησε και υποστήριξε όλα τα χρόνια, την όμορφη Τερπνή.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑ "ΙΕΡΑΧΕΙΑ 2006"


ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΦΕΤΟΣ Ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΑ "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2009"





Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr