ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ


Με ικανοποίηση διαβάσαμε το υπόμνημα που έστειλε ο νομάρχης μας κ. Φωτιάδης Στέφανος για τα αρχαία Τερπνής προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά.

Ο Πολιτιστικός Τερπνής ευχαριστεί το Νομάρχη αλλά και τον ειδικό σύμβουλο του Νομάρχη κ. Χατζησπύρογλου Ιωάννη για την πολύ καλή συνεργασία.

Σας παραθέτουμε το ακριβές έγγραφο


Σέρρες, 09-9-2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Aρ. Πρωτ : 123

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σ Ε Ρ Ρ Ω Ν

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Διεύθυνση:Διοικητήριο

Ταχ. Κώδ : 621 10

Tηλεφ : 23210-83315

FAX : 23210-83309

Προς:


Τον Υπουργό Πολιτισμού

κ. Αντώνιο Σαμαρά

Μπουμπουλίνας 20-22

106 32 ΑΘΗΝΑ


Θέμα: «Αρχαιολογικός Χώρος Τερπνής Σερρών»


Κύριε Υπουργέ,

Ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας ύστερα από την αναστάτωση που προκάλεσε στους πολίτες του Νομού Σερρών η απάντησή σας σε ερώτηση των Βουλευτών κ. κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Ηλία Πολατίδη και Αθανασίου Πλεύρη σχετικά με τη διακοπή των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής του Δήμου Νιγρίτας και την προοπτική δημιουργίας τοπικού αρχαιολογικού μουσείου, εφόσον τα ευρήματα των ανασκαφών οδηγήσουν στην αναγκαιότητα αυτή.

Τα επιχειρήματα που επικαλείσθε, για όποιον γνωρίζει τα δεδομένα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής, υποβαθμίζουν και την αξία και τη σημαντικότητα των ανασκαφικών ευρημάτων και κάποια από αυτά προσβάλλουν και τους πολίτες της περιοχής.

Δεν θα επικαλεσθώ επιχειρήματα αρχαιολόγων-ερευνητών που εργάσθηκαν στην ανασκαφή για τη σπουδαιότητα των ευρημάτων που ήρθαν στο φως από τις μέχρι σήμερα λίγες ανασκαφές που έγιναν, ούτε και τα επιστημονικά συμπεράσματά τους για τον πιθανό πλούτο που κρύβει η περιοχή.

Κύριε Υπουργέ,

Στις περιοχές της Περιφέρειας της χώρας μας που πραγματικά υστερούν σε ανάπτυξη οφείλει η πολιτεία να δώσει κατά προτεραιότητα τη δυνατότητα αξιοποίησης κάθε φυσικού, τουριστικού και πολιτιστικού πόρου που διαθέτουν για να ξεφύγουν από τη στασιμότητα που παρουσιάζουν.

Πιστεύουμε ότι θα επανεξετάσετε τη θέση σας για την αναγκαιότητα συνέχισης των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής του Δήμου Νιγρίτας Σερρών και θα ικανοποιήσετε το καθολικό αίτημα όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου αλλά και όλου του Νομού Σερρών.

Με εκτίμηση,

Ο Νομάρχης

Στέφανος Φωτιάδης

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr